2012. november 26., hétfő

"Úgy érzem itt magam, mint a mennyországban"

Megjelent:  2012. november 20-án


Az elmúlt hétvégén beteljesült a magyar Hannover 96-drukkerek, Bozzai Leslie és Sümeghy Dávid nagy álma. Elutazhattak kedvenc csapatukhoz Hannoverbe és figyelemmel követték a 96-osok Freiburg elleni Bundesliga-meccsét élőben, a stadionban. A vörösök iránti nagy lelkesedésük és a Hannoverbe való utazásuk hátterében egy egészen különleges történet rejlik.

Photobucket


Egy véletlen találkozás

Jó öt évvel ezelőtt a fociimádó Bozzai Leslie a FIFA 2005-tel, kedvenc játékával játszott a számítógépén. Idáig semmi szokatlan nincs egy fiatal esetében, mégis, csapata, a Juventus állandó vereségei miatti mérgében Leslie a véletlenben bízva hagyott magának egy új csapatot kisorsolni. Ahogyan a sors ezt akkor akarta, a választás a német bajnokságban szereplő Hannover 96-ra esett és új csapatával Leslie számára egy FIFA-sikerszéria vette kezdetét. A fiatal magyar ebben a vörösökkel való véletlen találkozásban valamiféle sorsszerűt látott, s megragadta az alkalmat, hogy önmagát a hannoveri csapattal egyre jobban és jobban lekösse. Rövid kutatás után Leslie szintén észrevette akkor, hogy magyar honfitársa, Huszti Szabolcs a vörösök csapatában futballozott. „Szabi” a Hannover 96 iránti kapcsolatot tökéletessé tette. Barátjával, Dáviddal együtt azonnal megalapították a magyar „Hannover 96 – Our passion” facebookos oldalt, melyet a mai napig sok szeretettel gondoznak.

Egy álom beteljesülése

A Facebook-oldal aztán megnyitotta a következő fejezet kapuját ebben a történetben. Ugyanis a 96-szurkoló Nadine Jerke, aki már gyerekkorától kezdve a vörösökért lelkesedik, ez év késő nyarán csatlakozott a fiatal magyar 96-hívek Facebook-oldalához. Nadine puszta kíváncsiságból írt akkor a 19 esztendős fiúknak. Sok beszélgetést követően és a hannoveri csapat iránti rajongásból eredően kialakult közöttük egy igazi szurkolói barátság. Nadine-ra Leslienek a Hannover 96-tal való, sorsszerű találkozása és a vörösök iránti nagy szenvedélye olyan hatással volt, hogy eltökélte, a legnagyobb álmát – egy utazást Hannoverbe – lehetővé teszi számára. Nadine elkezdte Leslie utazását előkészíteni, adományokat gyűjtött barátoktól, ismerősöktől és készséges 96-rajongóktól, hogy az utat Magyarországról Hannoverbe finanszírozhassa. A hannoveri hölgy 3 hónappal ezelőtt szállította a jó hírt az ifjú magyarnak: „Leslie, Hannoverbe fogsz utazni és a legnagyobb kívánságod teljesülni fog!” Leslie nyomban informálta barátját, Dávidot, aki a Facebook-jelenlétben segédkezik és a közös utazást Hannoverbe habozás nélkül vállalta.

  Szenvedélyes 96-szurkolók: Sümeghy Dávid, Nadine Jerke és Bozzai Leslie

„A csapatom, a szerelmem, a sorsom”

Ez pénteken (november 16-án) végre elérkezett! Leslie és Dávid Facebook-barátnőjükkel, Nadine-nal közösen felfedezhették az AWD-Arénát. A stadionban, a kivételesen személyes körbevezetés kezdetén a szerkesztőség vezetője, Oliver Rickhof megajándékozta a 96-drukker Lesliet egy kézzel aláírt Huszti-mezzel és két jeggyel a Nordkurvéba. Leslie az örömtől némán vette át kedvenc játékosa mezét és a belépőket csapatának meccsére a  Freiburg ellen. Az arénába való belépéskor a félénk magyar teljesen le volt nyűgözve. Büszkén hagyta, hogy Dáviddal és a mezével együtt a 96-logónál lefotózzák. Arra a kérdésre, hogyan érzi magát a vörösök stadionjában állva, Leslie azt válaszolta: „Úgy érzem itt magam, mint a mennyországban.”

Forrás: Hannover96.de

Fordította/Übersetzt von: Anikó-Tünde Cseri

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése