2013. január 28., hétfő

2013 - Happy New Year, Happy New You! (+ my wishes)

Minden év vége és minden új év kezdete egy számvetés számomra; a visszatekintés, a múltba való révedés, az emlékek felidézésének és magamban való elrendezésének az ideje. Az elmúlt időszakban sem történt ez másképp, ráadásul ismét szomorúan állapíthattam meg, hogy egy fantasztikus, nagyszerű esztendőm röppent tova szinte szempillantás alatt, minden eddiginél gyorsabban. Életem legjobb éveinek egén immáron ott ragyog 2012 is, mint 2004, 2008 és 2011 mellett a legfényesebb csillag, de nehezemre esett elengedni. Az évváltást szilveszter éjjelén, pontban éjfélkor ezúttal is megkönnyeztem.
Egyfelől bús dolog megválni attól, ami jó, másfelől azonban bizakodva tekinthetek előre: azok, amelyek a tavalyi év pozitívságának gerincét adták, zömmel idén is jelen lesznek. Tehát, habár futball EB és olimpia nélkül, de 2013 is számos remek dologgal kecsegtet és emiatt mindenképpen optimistán kell tekintenem a (közeli) jövőbe.
Az év végi visszatekintés jó alkalmat szolgáltatott arra, hogy felmérjem, mi mindent szeretnék megvalósítani az elkövetkezendő években, mik azok az álmok, kívánságok, remények, melyek nem teljesültek be tavaly és ezáltal, akárcsak egy esztendeje, idén is megfogalmaztam a saját kívánalmaimat, melyek egy részét az alábbiakban a képek fogják illusztrálni.
Hamarosan itt a születésnapom is, február végén betöltöm az újabb életévet, kissé ez is frusztrál, hiszen mindinkább eszembe juttatja, mennyivel is van már kevesebb az életemből. Sokszor úgy érzem, túl sok dologgal foglalkozom, túl sok olyan embernek és tevékenységnek szentelem az időm, amelyek nem töltenek fel, sőt, inkább energiarablók és feleslegesek, ezért, bár már régóta nem tettem újévi fogadalmakat, idén újra megfogalmaztam néhányat. Ezek között szerepel az is, hogy felszámolom a látszatkapcsolatokat, látszatbarátságokat. Évek óta vannak emberek az e-mail címtáraimban és a Facebookon, akikkel (már) odáig sem terjed a kapcsolatunk, hogy a húsvéti, karácsonyi, újévi jókívánságaimra legalább egy mondatot reagáljanak – ők mindenképp eltávolításra kerülnek nem csak az elektronikus levelezőfiókom címgyűjteményéből, de a lelkem hordozójából és a mindenkori jelképes és tényleges nyilvántartásomból is. Azok viszont, akik megérdemlik, de az elmúlt hónapokban, években nem tudtunk elég időt fordítani egymásra, elégszer találkozni vagy üzenetet váltani, idén ebből a szempontból mindenképp pozitív fordulatra számíthatnak.
A bloggal kapcsolatban elsődleges fogadalmam, hogy többet fogok írni és igyekszem értékesebb tartalommal feltölteni minden olyan témában, ami engem és titeket, olvasókat érdekelhet. A tavaly ill. időtlen idők óta várakozó vagy éppen félbehagyott tudósítások, beszámolók befejezésére is gondot fogok fordítani, így 2013-ban az aktuáltémák mellett ezekkel szeretnék indítani.
Minden olyat is, amit régen elterveztem már, de sosem tudtam belefogni vagy éppen valamikor félbehagytam, szeretném most legalább egy részüket befejezni, megvalósítani.

Az alábbiakban a legfőbb kívánságaimat adom közre, melyeket még ki fog majd egészíteni egy újabb adag a következő releváns bejegyzésben. :) 

Photobucket

Photobucket

Photobucket
A legfőbb célom az évben, de nem csak 2013-ban.

 photo 500_large_zpsfcfc5e06.jpg
Tudom, hogy ez lehetetlen... mégis, ha csak egyvalamit kívánhatnék ebben az évben, az egészen biztos, hogy ez utóbbi lenne.

Photobucket
Lehetőleg minden nap és minden alkalommal, amikor csak lehetőségem van rá.

Photobucket

Photobucket
Eddig ez megvalósult, nem is akárhogy, ezért a folytatásban is ugyanebben bízom.

Photobucket

Photobucket
Újabb lehetetlen, hiszen édesapám 2011 decemberében elhunyt. De szinte bármit megadnék, hogy újból láthassam...


Photobucket
Életem álma, sanszos, hogy idén is még váratni fog magára, de sosem lehet tudni.

Photobucket

Photobucket
Ennek vélhetően 2013-ban sem lesz nehéz eleget tenni. :)

Photobucket
München alapja minden (jó) évemnek, úgyhogy ez inkább fogadalom, mintsem kívánalom. (Igazából mindkettő. :) )

Photobucket

Photobucket
2010 óta nem tettem meg, most már újra eljött az ideje!

Photobucket

Photobucket
Idén lesz 10 éve, hogy a képen látható Grazban jártam, amiért teljesen odavoltam, így egyértelmű, hogy egy évtized múltán szeretném viszontlátni a nyáron.

Photobucket
Néhány távoli, online-barátommal időszerű lenne ezt megejteni.

Photobucket

Photobucket
Régen elmondhatatlanul sokat olvastam, az internet térhódításával azonban ez egyre jobban csökkent. 2013-ban megpróbálok visszatérni a korábbi jó szokáshoz, pozitív példával elöljárandó a nálam fiatalabbak számára.

Photobucket

Photobucket
Főleg a galaxismintás nagyon tetszene. :)

Photobucket
Jövőre 10 év után újra Budapesten lesz a műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság, illene addigra tökéletesítenem egyébként még eléggé kezdetleges korcsolyázótudásomat és jégbiztosságot szerezni. A tavaszig hátralévő periódusban már nem hiszem, hogy lesz rá időm és lehetőségem, de legkésőbb a következő jeges szezon, december beköszöntével nekilátok ennek!

Photobucket

Photobucket
Nagyon rám férne, hogy visszafogjam a költekezést. Biztató jel, hogy december végén egy blogsale alkalmával sokáig szemeztem egy melegítős együttessel, de végül nem csaptam le rá. Büszke pillanat! :)

Photobucket
Gyerekkoromban ki nem állhattam a farsangot, erőltetettnek, hülyeségnek gondoltam, aztán ahogy idősödtem, úgy éreztem egyre több kedvet hozzá. Most szívesen elmennék egy XIX. századot idéző, nagyestélyis, maszkos vigalomba, ha meghívást kapnék rá.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Nem is annyira Tokio vonz, mintsem Hongkong, de releváns képet nem találtam hozzá. Mióta a párom ott járt, én is fokozott késztetést érzek, hogy ellátogassak ebbe a vibráló metropoliszba. Bárcsak a születésnapomra valaki ezzel lepne meg! :)

Photobucket
Lehetőleg tengerpartra és/vagy valami naposabb vidékre, bár, ha "csak" a szokásos, éves müncheni utam összejön, már nem leszek elégedetlen, sőt.

Photobucket
Tömegelnem, erősítenem, izmosodnom kéne nagyon erősen, úgyhogy ideje lenne ehhez is hozzáfogni.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Elég szkeptikus jellem voltam világ életemben, az utóbbi években már optimistább vagyok, szerencsére. De azon, ami ebből hátramaradt, ideje változtatni.

Photobucket

Photobucket
Édesapám mestere volt ennek a sportnak (is), de nekem az ő életében nem sikerült ezt a fajta tudást magamévá tenni. Itt az idő, hogy újra megpróbálkozzak vele.

Photobucket

Photobucket
Belegondoltam, hogy születésemtől itt élek és még nem próbáltam szinte egyetlen vendéglátóipari egységet sem a közvetlen közelemben. Illetve, csak nagyon keveset közülük és már az sem ma történt.

Photobucket
Körülbelül 9 éves tapasztalatom van már a sminkelés terén, de azért némi fejlődés és gyakorlás sosem árt.

Photobucket


Photobucket

Photobucket


Photobucket
Túl sokat foglalkozom azzal, mások mit gondolnak rólam, túl sokat emésztem magam és túlságosan mélyen érint, ha ez a vélekedés nem éppen pozitív. Nem tudom, mennyire leszek, egyáltalán, mennyire lehetek képes ezen akár csak tudatosan is átlépni, de törekedni fogok rá.

Photobucket
Ha netán idén is eljutok az Oktoberfestre, ez sem lesz megoldhatatlan feladat. :)

Photobucket

Photobucket
Táskamániás vagyok, ebből van szinte a legtöbb, de mindig van hely az újabbnak.
Ugye, lányok, ismerős? :)

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Erre is azóta vágyom, mióta a párom Afrikában járt. Idén azt hiszem, inkább ideláncolom magamhoz, mert ha eljut valami távolabbi országba, addig foglalkozom én is azzal a desztinációval, míg teljesen belé nem szeretek és nem akarom magam is felkeresni.

Photobucket
2010 nyarán csodálatos volt a bolgár tengerpart, ha csak rajtam múlna, idén is visszatérnék, akár ugyanoda.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
A tavalyi év nagy felfedezettje nálam, imádom a különleges hangját és a tartalmas dalait, szívesen hallgatnám élőben is.

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Még életemben nem jártam igazán jó szilveszteri buliban, így nem lenne rossz részt venni egyen, ugyanakkor eddig azok az óévbúcsúztatók sikerültek igazán jól, amelyeket itthon töltöttem, mint most, legutóbb is; így talán nem is baj, hogy ez kimaradt. Talán idén majd másképp lesz.

Photobucket 

Ti tettetek újévi fogadalmat? Mit szeretnétek elérni 2013-ban?

2 megjegyzés:

  1. Tyuuuuu! Jo kis bejegyzes!Szeretem a megfogalmazasadat!
    En is hasonlo keppen az igaz baratok fele hajlok...nincs szuksegem es idom a felszines baratokra.Pont ma a facebookon lattam egy ngayon jo mondatot a baratsarol, de sajna nem talalom mar :(
    Ha meg Tokyo vagy Hongkong akkor 100# inkabb Japan! Nekem sokkal jobban tetszett minden teren, es ha hasonlitunk(ahogy irtad) akkor neked is jobban tetszene Tokyo!Pusz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a kedves kommentet, Kata! Megtisztelő, hogy benéztél hozzám. :)
      Elhiszem, hogy Tokió jobban elnyerte a tetszésedet, talán velem is ekképp lenne, de, mivel még sem Kínában, sem Japánban nem jártam, nincs összehasonlítási alapom. De, ugye, mint tudjuk, ami késik, nem múlik. :)
      Azt, hogy hasonlítunk, természetesen csak abból tudom megítélni, ami a blogodból elém tárul, de szerintem sok közös van bennünk.
      Még egyszer köszönöm a kedves szavakat, puszi!

      Törlés