2011. május 24., kedd

NFL Draft – The real results #1

Az NFL-rovat legutóbbi cikkében az idei draft első körének jövendölt alakulásáról adtunk számot. Állandó szerzőm most a kialakult, tényleges "végeredményről" fogja megosztani az erről alkotott véleményét, 3 részletben.
Íme, az első:

Ina

*-*-*-*-*-*

Photobucket

1. Carolina Panthers:


1/1 Cam Newton, QB

3/1 Terrell McClain, DT

3/33 Sione Fua, DT

A Newton pick számomra értékelhetetlen, nyilván a Newton megelőző óriási hype következtében lett az 1/1. Személyiségbeli, és technikai érvek is szólnak az ordas nagy bust esély mellett. Még akár az is lehet, hogy jövőre is elsőnek draftol a Panthers, de akkor már behúzhatják Andrew Luck-ot. Newton és az NFL-ben alkalmazott pro style offense nagyon messze van egymástól, így kérdéses, hogy milyen lesz a Panthers passzjátéka. Egy biztos, ekkora kockázat mellett jó futójátékot kell majd produkálni, mert az NFC South gyilkos csoport volt, és az is lesz még egy darabig… A 3. körben jött két DT, ami talán a legnagyobb need-je volt a Panthersnek, az egyikük hátha beválik, és megveti a lábát a párducok védőfalában. Mindketten reach-nek tűnnek, de legalább nagy need-re jöttek mind a ketten.

2. Denver Broncos:

1 / 2 Von Miller, OLB

2/13 Rahim Moore, S

2/14 Orlando Franklin, OT

3/3 Nate Irving, LB

Von Miller nem a legszükségesebb helyre jött, ráadásul az ő klasszikus posztja a 3-4-es OLB poszt, a Broncos viszont 4-3-at fog majd játszani ősztől, és egy ekkora tehetséget be kell majd építeni egy, a tőle szokatlan védelembe. Kérdés, hogy SOLB-t, vagy WOLB-t fog játszani Miller. Szerintem a gyenge oldalra fogják tenni, de adott esetben az erős oldalon is játszani fog, míg egyesek szerint nickel felállásban DE-t is bevetik majd. Rahim Moore az idei class legjobb safetyje, plusz a Denvernek ez nagy need volt, így ez szinte tökéletes választás. 2/14-re nem értem az OL picket, amikor óriási lyuk tátong a DL közepén, konkrétan alig van használható DT… A 2. körben rengeteg DT volt, mégis inkább az OL-be húztak. Persze kell az OL-be is ember, de így, hogy a legnagyobb need-et elhanyagolták, igen szorult helyzetbe kerülhet a Denver. Irving is elfogadható pick, főleg úgy, hogy ha Franklin helyett DT-t húztak volna…

3. Buffalo Bills:

1/3 Marcell Dareus, DE/DT

2/2 Aaron Williams, CB/S

3 / 4 Kelvin Sheppard, LB

Óriási gondok voltak tavaly a Bills front sevenjével, minimális volt a pass rush, szánalomra méltó volt a futás elleni védekezés. Ennek fényében a lehető legjobb választás volt Dareus, aki 3-4-ben és 4-3-ban is jól tud játszani, a Bills meg amúgy is ilyen hibridszerű védelemmel fog majd játszani a következő szezonban. Tökéletes pick így elsőre!

A secondary is erősítésre szorult, Aaron Williams pedig tökéletes választás. Azt mondják, hogy az NFL-ben safety lesz, mert nagyon fizikális játékos. Az LB sorba is kellett az erősítés, Sheppard remélhetőleg kellően megakasztja majd az ellenfél futásait. 3 pick az ezer sebből vérző védelembe, tökéletes!

4. Cincinnati Bengals:

1/ 4 A.J. Green, WR

2/3 Andy Dalton, QB

3/2 Dontay Moch, OLB

A.J Green Patrick Peterson mellett az idei draft legjobb játékosa, ám közel sem a legnagyobb need-re jött, lehet itt kellett volna Fairley-t húzni. Második körben egyértelmű volt, hogy meg kell oldania a QB-kérdést, nyilván 1/ 4-re nem akartak még QB-t, 2. körben meg egyértelmű volt a poszt. Daltont már korábban is megkörnyékezték, így nem volt meglepő az ő választása. Kérdés, hogy ha kezd, akkor oda tudja-e dobni Greennek a labdát. :P

Mochot nyilván a pass rush képességei miatt szerződtették, mivel azt alapvetően a LB sorból kívánja majd a Bengals megoldani. A sebessége megvan hozzá, akár coverben is használható lesz majd, és akkor ez egy nagyon jó választás.

5. Arizona Cardinals:

1/5 Patrick Peterson, CB

2/6 Ryan Williams, RB

3/5 Rob Housler, TE

Patrick Peterson draftolása kihagyhatatlan volt itt az 5. picknél, ám nem a legnagyobb need-re jött. Ryan Williams tökéletes fegyver a gólvonal közelében. Jó játékos, de nem volt szükséges az Arizonának, OLB-t kellett volna húzni. Az idei TE classt elnézve egyszerűen nem értem a TE picket. Bőven elég lett volna később, ha már muszáj ide húzni. Housler elkapó TE, így blokkolásban lesz hova fejlődnie, hogy sokoldalúbb játékos lehessen.

6. Cleveland Browns:

1/21 Phil Taylor, DT

2/5 Jabaal Sheard, DE

2/27 Greg Little, WR

Volt már egy nagydarab NT a keretben, erre jön még egy. Ráadásul 4-3-as védelmet használ a Browns, újfent érthetetlen. Két tekintélyes NT egy 4-3-as védelemben. Érdekes. Ritka. Kíváncsi vagyok, hogy oldják meg.

Sheard need-re jött, kellett a pass rush miatt, s az egyik legjobb elérhető DE volt. Little igazi szörny, nagydarab, nehéz a földre vinni az elkapás után, plusz kellő pozícióra érkezett, értékes pick.

7. San Francisco 49ers:

1/7 Aldon Smith, DE

2/4 Colin Kaepernick, QB

3/16 Chris Culliver, CB

Smithben óriási potenciál van, de van benne bust esély is, kiaknázatlan tehetség. A QB kérdést itt is meg kellett oldani és itt is a 2. körre maradt a QB húzás. Colinnak remek adottságai vannak és fel is kellett tradelni érte, talán még franchise QB is lehet. A CB is nagy need volt, a 3. körben pedig jött is Culliver, aki returnben is használható.

8. Tennessee Titans:

1/8 Jake Locker, QB

2/7 Akeem Ayers, OLB

3/13 Jurrell Casey, DT

QB-ra volt szükség itt is, de Locker 1/8-ra, háááááát. No, nem ér ennyit nyilvánvalóan, de a Titans nem akarta tovább tolni a QB kérdést, így inkább beáldozta az első kört egy tehetséges játékosért. Ayers jó választás, kellett a frissítés az LB sorba, mindkét fő védelmi felállásban használható, OLB-t és SLB-t is tud játszani, sokan az első körbe várták, így a 2. körben mindenképpen nagy fegyvertény a megszerzése. A DL-be is kellett az új ember, need is volt, és sok DT kiment már ezelőtt, úgyhogy itt lépni kellett mindenképpen.

9. Dallas Cowboys:

1/9 Tyron Smith, OT

2/8 Bruce Carter, OLB

3/7 DeMarco Murray, RB

Kezdetben nyilván RT lesz, de a potenciál benne is rendkívül nagy, így idővel majd akár elit LT is lehet belőle. Talán 1/9-re kicsit reach, de nagy szükség-posztra érkezett.

Bruce Carter a szakértők szerint mellényúlás, mert gyenge pont lehet a Dallas védelmében, majd meglátjuk, ám volt itt nagyobb need is, mint az OLB, az biztos…

Murray nem rossz játékos és összességében kellett is egy jobb futó, ám itt jöhetett volna safety, vagy egy CB.

10. Washington Redskins:

1/16 Ryan Kerrigan, DE

2/9 Jarvis Jenkins, DT

3/15 Leonard Hankerson, WR

Kerrigan needre jött, bár a Redskins tele volt idén needekkel, de kiváló munkamorálú, szorgalmas, aki stabil teljesítményt nyújthat a DE poszton pass rush tekintetében. Kellett a segítség a védőfalba is, Jenkins jó nagydarab figura, jó játékos, s sokra hivatott. Elkapóra is nagy szüksége volt a redskinsnek, így Hankerson itt nagy fogás, elkap szinte minden labdát, kell egy ilyen biztos kezű ember a támadósorba. (...)

Vrijbloed

Photobucket

Folytatása következik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése