2011. február 13., vasárnap

Remembering the 2010 Winter Olympics Opening Ceremony

Egy évvel ezelőtt kezdődött el a XXI. téli olimpia Vancouverben. Számomra különleges jelentőséggel bírt az esemény. Egyrészt, a téli olimpiákat is majdnem annyira szeretem, mint a nyáriakat, habár a sportágak többsége nem áll annyira közel hozzám, mint a nyári játékok esetében. Ez volt a 3. téli olimpiám és a második, amit hellyel-közzel teljes egészében figyelemmel tudtam követni.
Kedvenc téli sportágamban, a műkorcsolyában már nem volt a mezőnyben annyi és olyan jelentőségű kedvencem, mint 2006-ban, Torinóban, az akkori téli olimpián, viszont több más téli sportágban is voltak kedvenceim amellett, akiknek szurkoltam is az esemény idején.

Maga a megnyitóünnepség a legszebb volt az összes téli olimpiai megnyitó közül. Azt hiszem, mindig emlékezni fogok rá. A jelenlévő kanadai művészek is mindent megtettek, hogy emlékezetessé varázsolják az eseményt. Sikerült. Sosem fogom elfelejteni, hogy hullottak a könnyeim, amikor K.D. Lang előadásában felcsendült a Hallelujah című, Leonard Cohen által írt gyönyörű dal. (Megtekinthető itt: )



Az olimpia ezt követően is nagyon jól sikerült, de a megnyitó csak megalapozta, hogy egy remek sportesemény tanúi lehessünk.

Az alábbiakban a megnyitóünnepség legemlékezetesebb momentumaiból elevenítek fel néhány képet, a hazám ill. a kedvenc országaim csapataival kiegészítve.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Németország sportolói (1. kedvenc ország)
Photobucket
A házigazdák
Photobucket
A német kontingens
Photobucket
Magyarország képviselete
Photobucket
Hollandia sportcsapata (2. kedvenc ország)
Photobucket
A lengyel csapat (3. kedvenc ország)
Photobucket
Oroszország népes sporttábora (4. kedvenc ország)
Photobucket

A képek forrása: www.upi.com, további képek megtekinthetőek itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése